Londra – Martie 2023
Descriere
Asociația Biomentorhub anunță organizarea unei serii de evenimente de networking pentru tineri cercetători în bioștiințe din diaspora. Primul eveniment, adresat cercetătorilor români în bioștiințe și biomedicină, se va desfășura în parteneriat cu Repatriot – Fundația Romanian Business Leaders și va fi găzduit la Centrul Cultural Român din Londra cu susținerea Rațiu Family Charitable Foundation.
Informații generale eveniment
Temă: Reintegrarea în mediul universitar și de cercetare din România: provocări și oportunități
Dată și oră: 24.03.2023, ora 18:00
Locație: Centrul Cultural Român din Londra (Manchester Square, 18 Fitzhardinge Street,W1H 6EQ)
Organizatori: Asociația Biomentorhub și Repatriot-Fundația Romanian Business Leaders
Durată estimată: 3h
Program:
• Intro Biomentorhub și Repatriot – Fundația Romanian Business Leaders
• Prezentare științifică:
— Dr. Tudor Constantin Badea, Cercetător științific gr. II, Universitatea Transilvania din Brașov
• Prezentare British-Romanian Academic Institute of Neuroscience:
— Prof. univ. Dr. Roxana Carare, Professor of Clinical Neuroanatomy, University of Southampton
• Coffee break & networking
• Case study de bune practici la nivel instituțional în atragerea cercetătorilor din diaspora:
— Prof. univ. Dr. Mihai Dimian, Prorector, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava
• Prezentare oportunități de finanțare pentru tineri cercetători în România
• Discussion panel:
— Dr. Octaviana Marincaș, Consilier principal, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
— Dr. Tudor Constantin Badea, Cercetător științific gr. II, Universitatea Transilvania din Brașov
— Dr. Michael-Bogdan Mărgineanu, Cercetător postdoctoral, The Francis Crick Institute, Londra și co-fondator Biomentorhub
Informații pentru participanți
Evenimentul de networking are ca grup țintă doctoranzi și postdoctoranzi români în domeniul bioștiințelor și biomedicinei, din Londra și împrejurimi, precum și din alte locații din Marea Britanie și Europa. La eveniment pot participa de asemenea studenți la licență precum și cercetători din industria biomedicală.
Participarea se va face în baza completării unui formular de înregistrare.
Participanții au oportunitatea de a-și prezenta tema de cercetare în cadrul prezentărilor flash (3 minute). Pe baza abstractelor înscrise (în limba română sau engleză) vor fi selectate maximum 10 proiecte spre prezentare. Opțional, un participant va fi selectat pentru a participa alături de invitați la discussion panel. Acesta va fi selectat pe baza răspunsurilor oferite în cadrul secțiunii 2 a formularului de înregistrare.
Participarea la acest eveniment este gratuită și se va face în baza unui bilet care va fi transmis după confirmarea primirii formularului de înregistrare. Acest bilet va trebui prezentat în format electronic la locația evenimentului.
Invitați
Tudor Constantin Badea, MD, PhD, este din anul 2021 cercetător științific la Institutul de Cercetare-Dezvoltare din cadrul Facultății de Medicină a Universității Transilvania din Brașov. În anul 2021, a câștigat în calitate de coordonator cu un scor maxim de 100 puncte un proiect național de cercetare exploratorie cu titlul „Development and Function of High Acuity Central Vision”. Aria sa de cercetare se concentrează pe neurobiologie, în mod specific domeniul dezvoltării și funcției sistemului vizual.
Dr. Badea are 11 ani de experiență (11+ ani) în calitate de conducător de grup la National Eye Institute, NIH, Bethesda Maryland, SUA.
Mihai Dimian, PhD, este în prezent profesor și prorector la Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava. Are o experiență de zece ani ca profesor asociat la Universitatea Howard din Washington DC, SUA. A obținut titlul de doctor la Universitatea din Maryland din College Park, SUA și o bursă post-doctorală de la Institutul Max Planck, Germania. Interesele sale de cercetare se află la interfața dintre matematică, fizică și inginerie și include aplicații în tehnologiile de stocare a datelor, comunicații și inginerie biomedicală. Activitățile sale de cercetare și dezvoltare au fost finanțate de peste 40 de granturi acordate în diferite competiții naționale și internaționale (Programul Cadru UE, US National Science Foundations, US Army, RO National R&D Program etc.), fiind director/partener responsabil pentru 20 dintre acestea. Este beneficiarul Premiului Academiei Române și al altor premii de cercetare și predare din universitățile americane și românești.
Roxana Carare, MD, PhD, este profesor de Neuroanatomie Clinică și director al Școlii de Științe Clinice și Experimentale la Universitatea din Southampton, Marea Britanie. Cercetarea interdisciplinară pe care o conduce este relevantă pentru procesul de livrare a medicamentelor către creier și pentru cauzele și noile tratamente pentru boala Alzheimer, contribuind cu peste 120 de publicații peer reviewed în domeniu. Roxana este membră a comitetului de medicină experimentală vasculară din Marea Britanie și a comitetului consultativ al guvernului britanic pentru efectele poluării asupra creierului și a fost singurul membru european al comitetului de strategie american NIH pentru finanțarea demenței. Roxana este profesor invitat la Universitatea de Medicină, Farmacie, Știință și Tehnologie Târgu Mureș, România, unde a co-fondat Institutul Academic de Neuroștiință Britanic-Român (BRAIN).
Parteneri
Sponsori