Teodora Popa

Teodora este o cercetătoare stabilită în Londra care militează pentru introducerea tehnologiei, a metaversului și a inteligenței artificiale în domeniul sănătății, în special în aria fertilizării in vitro.

După absolvirea University College London(UCL), Teodora și-a continuat munca de cercetare în aceeași insituție, axându-se pe genetica fazei de pre-implantare în cadrul procesului de fertilizare in vitro și pe introducerea inteligenței artificiale în procesul de creare a unei „noi generații de bebeluși”. De asemenea, este membră într-un program de predare a medicinei personalizate și terapiilor noi pentru studenții masteranzi, aflându-se printre primii oameni din lume care au ținut prelegeri cu ajutorul metavers, susținând digitalizarea sănătății.

Teodora este pasionată să inspire studenții, în special fetele tinere să urmeze o carieră în domeniul bioștiințelor și să învingă stereotipurile. Ea organizează evenimente în toată lumea, în cadrul cărora pune în legătură studenții cu oameni de știință, antreprenori și specialiști în diferite domenii.