Dr. Mihai Burai-Pătrașcu

Dr. Burai-Pătrașcu beneficiază în prezent de o bursă post-doctorală și este om de știință la Universitatea McGill/Molecular Forecaster Inc din Montreal, Canada. El a obținut diploma de licență în chimie de la Universitatea Jacobs Bremen (Germania) în 2015,iar doctoratul de la Universitatea McGill (Canada) în 2020.

Lucrând în grupul lui Nicolas Moitessier, doctoratul său este axat pe dezvoltarea instrumentelor de calcul în chimia organică și medicamentoasă, cu accent pe îmbunătățirea și extinderea platformei software de descoperire a medicamentelor FORECASTER și crearea platformei VIRTUAL CHEMIST pentru cataliza asimetrică.

Dr. Burai-Pătrașcu are o vastă experiență în proiectarea inhibitorilor de molecule mici pentru cancer, modelarea acidului nucleic, proiectarea catalizatorului asimetric și codificarea la nivel înalt în limbaje de programare precum C ++ și Python. Lucrările sale au fost publicate în Nature Catalysis, Journal of the American Chemical Society și Journal of Medicinal Chemistry, printre altele. A fost beneficiarul mai multor premii și subvenții, inclusiv burse Mitacs Accelerate (Ph.D.) și Elevate (post-doctorat), David Pall Dissertation Award, Alexander McFee Fellowship și T. Sterry Hunt Award pentru excelență în predare.