Dr. Michael-Bogdan Mărgineanu

Michael-Bogdan Mărgineanu este cercetător postdoctoral la Institutul Francis Crick din Londra și șef de lucrări în cadrul Disciplinei Fiziologie, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara. Anterior, a desfășurat studii de cercetare la nivel postdoctoral la Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului OncoGen Timișoara, în cadrul proiectului de cercetare INSPIRED care se concentrează pe dezvoltarea de metode eficiente de imunoterapie alergen-specifică și kit-uri de diagnosticare pentru pacienții cu alergie la ambrozie, o problemă majoră de sănătate publică în România (www.oncogen.ro).

Michael a terminat studiile de doctorat în grupul profesorului Pierre Magistretti, Divizia de Bioștiințe, la King Abdullah University of Science and Technology (KAUST), Arabia Saudită. Studiile de masterat le-a efectuat în grupul profesorului Timothy Ravasi la KAUST, iar studiile de licență în biochimie și biologie celulară la Jacobs University Bremen, Germania.

Michael-Bogdan a participat la proiecte de cercetare ca cercetător științific invitat la APC Microbiome Institute, Cork, Irlanda și la University of Cambridge, Regatul Marii Britanii, și a fost nominalizat ca și unul dintre cei 600 de tineri cercetători din 84 de țări pentru a participa la cea de-a 68-a Întâlnire a Laureaților Premiului Nobel de la Lindau, dedicată Fiziologiei și Medicinei.