Dr. Luminița Gabriela Horga

Dr Luminița-Gabriela Horga a studiat Biotehnologia la University of Manchester și apoi a continuat cu studiile de doctorat în Biotehnologie la Manchester Institute of Biotechnology. Proiectul ei de doctorat s-a concentrat pe optimizarea productiei de protein terapeutice in bacterii, în laborator precum și în industrie având colaboratori compania Cobra Biologics din UK. În timpul PhD-ului a făcut parte din echipa Campus Capital, primul fond de capital de investiții de risc (VC) european on-campus, după modelul American, unde a evaluat start-up-uri locale de tehnologie.
Luminița a lucrat timp de un an și în industria farmaceutică în cercetare pe oncologie la Viena la compania Boehringer Ingelheim, ca parte din programul ei de placement în timpul facultății.
Dupa doctorat, a făcut parte din incubatorul internațional de business Entrepreneur First. Ulterior, s-a întors în țară ca VC investor în echipa RocaX și R&D Associate la Impetum Group, prima organizație românească dedicată misiunii de a maximiza valoarea de business în orice etapă din viața unei companii, iar în prezent lucrează în consultanță la Roland Berger în București.