Lect. Dr. Bianca Gălățeanu

Încă de la începutul activității mele de cercetare, munca mea s-a concentrat pe celule / biomateriale în scopuri biomedicale. În ultimii 15 ani de activitate științifică, am urmărit acest subiect având diverse abordări în grupul nostru: de la ingineria țesuturilor în scopuri regenerative la pansamente de vindecare a rănilor și sisteme de administrare a medicamentelor pentru terapie țintită și personalizată. Lucrarea mea actuală se concentrează pe dezvoltarea abordărilor moderne în cercetarea cancerului colorectal și gestionarea pacienților. Pentru aceasta, împreună cu o echipă extrem de interdisciplinară formată din biochimiști, chirurgi, ingineri și farmaciști, abordez următoarele subiecte de cercetare: (I) modelarea de ultimă generație în sisteme tumori-pe-cip biomimetice a cancerului colorectal, (II) biopsie lichidă, și (III) dezvoltarea de sisteme de livrare a medicamentelor nanoscalate pentru terapia țintită a cancerului colorectal.

 

Poziția profesională actuală: Lector – Facultatea de Biologie, Universitatea din București și Cercetător științific III (CSIII) – Departamentul de Biochimie și Biologie Moleculară, Universitatea din București.

 

Domenii de expertiză în cercetare: Nanocarriers pentru livrarea țintită de medicamente, Modelarea cancerului colorectal în platforme microfluidice tumorale pe cip, Biopsie lichidă, Biomateriale pentru medicina regenerativă.

 

Studii finalizate: 2001-2005: BC – BIOCHIMIST (Facultatea de Biologie, Universitatea din București), 2005 – 2007: MSc – Biochimie și Biologie moleculară (Universitatea din București), 2008 – 2012: Doctorat (Școala Doctorală de Biologie, Universitatea din București ), 2010 – 2014: BC – FARMACIST (Facultatea de Farmacie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București)