Grațiela Gradisteanu Pîrcălăbioru

Grațiela Grădișteanu (Pîrcălăbioru) a absolvit Universitatea din București, Facultatea de Biologie, cu o Licență in Biochimie și deține un Master in Biotehnologie Microbiană și Genetică.

Și-a început cariera de cercetare în 2011 ca asistent de cercetare la Institutul Conway, University College Dublin. A participat la 5 proiecte europene și a avut 3 burse internaționale. Din 2016, este Research Fellow la ICUB (Institutul de Cercetare al Universității din București) și a fost implicată activ în mai multe proiecte naționale și internaționale în calitate de director de proiect: Hidrogeluri pe bază de nanoparticule anorganice și colagen cu activitate antimicrobiană prelungită pentru prevenirea rănilor infecțioase,noi textile pentru defecte parietale, tehnici avansate pentru detecția precoce a SARS-CoV2 , Diabet de tip 2: o viziune multi-omică asupra oxidazelor NAPH gazdă și a microbiotei intestinale.

Principalele sale domenii de cercetare sunt: ​ tehnologiile omice, diagnosticul molecular pentru boli infecțioase, microbiomul în sănătate și boli, biomateriale și ingineria țesuturilor.