Dr. Mircea Crețu Stancu

Dr. Mircea Crețu lucrează în prezent la sediul din Cluj al companiei QIAGEN QDI, mai exact la baza de date OmicSoft, ce stochează un volum mare de informație despre diferite ramuri ale biologiei, fiind folosită de companii farmaceutice, universități, spitale și centre de cercetare. Atribuțiile sale cuprind operațiuni de suprapunere a datelor în serie, și anume secvențierea ADN/ARN, microarray și proteomică și aplicații de machine learning.

Formarea academică include absolvirea Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, Universitatea Jacobs din Bremen, Germania, având ca și lucrare de licență recunoșterea scrisului de mână printr-o rețea neuronală,  masterul în științe la Universitatea Urecht din Olanda și doctoratul la aceeași universitate în domeniul geneticii umane.

Dr. Crețu are numeroase articole publicate, prezentări susținute la congrese atât în Europa (Olanda, Belgia, UK), cât și în America și premii acordate de Ministerul Muncii, Cisco Networking Academy, NASA și ORACLE Internet Academy. Dr. Crețu are de asemena și experiență de mentorat.