Dr. Claudia A. Dumitru

Dr. Claudia A. Dumitru conduce în prezent divizia de cercetare a Departamentului de Neurochirurgie a Spitalului Universitar Magdeburg, Germania. Principalele studii se concentrează pe caracterizarea fiziopatologiei tumorilor cerebrale, în special a glioblastomului.

Fostele poziții și interese de cercetare:

– Lider de laborator, Departamentul de Neurochirurgie, Spitalul Nordstadt Hanovra, Germania. Subiect principal de cercetare: biomarkeri în glioblastom.

– Post-Doc, Departamentul de Otorinolaringologie, Spitalul Universitar Essen, Germania. Subiect principal de cercetare: modulația imunitară în cancerul  de cap și gât.

– Post-Doc, Inst. de Biologie Moleculară, Spitalul Universitar Essen, Germania. Tema principală de cercetare: sfingolipidele în apoptoza indusă de chimioterapie.

– Studii doctorale la Inst. de biologie moleculară, Spitalul Universitar Essen, Germania. Teză: „Reglarea și funcția sfingomielinazei acide (ASM) și a ceramidei în apoptoza indusă de TRAIL“.

– Studii postuniversitare în biologie, Universitatea „Ovidius“ Constanța, România. Teza: „Evaluarea ultrastructurală a competenței de maturare a ovocitelor din diferite specii de mamifere“.