Diana-Georgiana Rotaru

Diana Rotaru este în prezent doctorandă în Departamentul de Neuroimagistică al Centrului pentru Științe Neuroimagistice, Institutul de Psihiatrie, Psihologie și Neuroștiințe (IoPPN), King’s College London (KCL).

Cercetările Dianei se concentrează pe dezvoltarea metodei spectroscopiei prin rezonanță magnetică (programarea scannerului MR și optimizarea operațiilor de preprocesare și analiză) pentru măsurarea precisă și directă a neuro-metaboliților cu concentrație scăzută, cum ar fi GABA și GSH pe scannere RMN de intensitate moderată și mare, clinice (3 Tesla) și pre-clinice (9.4 Tesla), un proiect în colaborare cu cercetători de la Școala de Medicină a Universității Johns Hopkins și Universitatea din Cambridge.

Pregătirea sa academică include un masterat în Neuroimaging la KCL și, de asemenea, un BSc. la Facultatea de Inginerie Medicală, Universitatea Politehnica din București. Pentru a-și susține studiile, ea a câștigat două premii: Premiul IELTS oferit de British Council România (pentru MSc.) și IoPPN Prize Studentship (pentru doctorat) oferit de KCL.

Diana lucrează și cu Grupul de Cercetare în Neuroștiințe (Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București) condus de prof. Univ. Leon Zăgrean, un proiect de colaborare care investighează semnalele EEG în contextul stimulării creierului și al administrării diferitelor tipuri de anestezice.