Poziții Academice

Alianța EELISA-Oportunitate pentru studenții UPB

Alianța EELISA reprezintă o Alianță a Universităților Europene, formată din 11 universități, în acest caz școli de ingineri absolvenți, universități tehnologice și universități cu spectru larg, menite să definească și să implementeze un model comun de inginer european adaptat societății actuale.

Toți cei care sunt interesați de Alianța EELISA, dar și de implicarea în activitățile comunităților, comunități ce contribuie la o misiune comună care se bazează pe rezolvarea diverselor provocări, pot consulta platforma dezvoltată în cadrul Alianței.

Beneficii:

  • Capeți acces la o ofertă educațională extinsă și diversificată
  • Ai oportunitatea să lucrezi într-un mediu internațional și să folosești tehnologii de ultimă oră pentru a rezolva cele mai importante provocări ale societății
  • Ai posibilitatea să participi la programe de mobilități (chiar și oline) și să capeți o diplomă conectată la toate universitățile din alianță
  • Obții acces la piața internațională a muncii
  • Ai acces la internship-uri în întreaga Uniune Europeană

 

Mai multe informații găsiți aici: https://eelisa.eu/communities/

Nivel de studiu:
Țară: România
Durată:
Vezi poziție

Post de doctorand la Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj

Oportunitate posibilă pentru un proiect de doctorat care începe în octombrie 2023 în grupul nou înființat „Biologie Computațională Structurală” de la Institutul de Studii Avansate în Ștință și Tehnologie al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, România. Este condus de C.S.I Dr. Habil. Vlad Cojocaru.

Vlad Cojocaru este un cercetător consacrat, cu contribuții importante la descoperirea mecanismelor de recunoatere a ADN-ului de către proteine în diferite contexte genomice. Recent, echipa sa, în colaborare cu o echipă experimentală de la Institutul Max Planck, a arătat că metodele de modelare moleculara si simulările de dinamică moleculară sunt instrumente puternice care pot fi folosite pentru a descoperi mecanismele prin care factorii de transcriptie pionier recunosc și despachetează ADN-ul genomic.

Doctorandul/doctoranda care va lucra la acest proiect ar trebui să vorbească fluent limba engleză, să învețe rapid creativ, în mod ideal cu bune cunoștine în biochimie și ceva experiență cu calculatoare (în special Linux) și programare (python). Experiență anterioară cu software de modelare moleculară și algoritmi de inteligență artificială reprezintă un avantaj. Dacă sunteți interesat/ă, vă rugăm să trimiteți un CV și o scrisoare de motivație lui Vlad Cojocaru pe email la vlad.cojocaru@ubbcluj.ro .

Pentru mai multe informații accesați acest link.

Nivel de studiu: Studii doctorale
Țară: România
Durată:
Arie de cercetare: Biologie Computațională Structurală
Termen limită: Octombrie 2023
Vezi poziție

Post de doctorand, The University of Alabama at Birmingham

School of Public Health at University of Alabams at Birmingham (UAB) pune la dispoziție poziții de doctoranți începând cu August 2024. Programul de doctorat Dean’s Excellence in Research Scholarship oferă 3 poziții în următoarele domenii: Biostatistics, Environmental Health Sciences si Epidemiology. Se va accepta în mod competitiv un student doctorand în fiecare dintre aceste specializări cu durata de studii finanțata integral pentru patru ani. Prin finanțare integral se întelege: plata tuturor taxelor scolare, asigurare medicală si cheltuieli personale de intretinere în valoare de aprox. $30,000 pe an.

Prof. Dr. Claudiu Lungu, mentorul nostru, este în căutare de un doctorand în domeniul Environmental Health Sciences,  cu background in inginerie, chimie, sau chiar biologie, care va lucra direct sub indrumarea dânsului, în proiecte vizând securitatea muncii.

Mai multe amănunte despre Dean’s Excellence in Research Scholarship veți găsi la: https://www.uab.edu/soph/home/apply/tuition-scholarships

 

 

Nivel de studiu: Studii doctorale
Țară: SUA
Durată: 4 ani
Arie de cercetare: Biostatistics, Environmental Health Sciences, Epidemiology
Persoană de contact: Prof. Dr. Claudiu T. Lungu
Vezi poziție

Posturi postdoctorale la University of Calgary

University of Calgary  pune la dispoziție mai multe posturi postdoctorale într-un research axat pe modelarea computerizată a rețelelor cerebrale și a riscului de boli mintale. Solicitanții trebuie să se apropie de finalizarea unui doctorat sau să fi absolvit un doctorat în ultimii trei ani și ar trebui să aibă interes pentru abordările computaționale ale sănătății cerebrale și mentale și să aibă experiență în psihologie, neuroștiințe, fizică sau inginerie biomedicală.

Candidații interesați trebuie să trimită o scrisoare de interes și CV-ul la slbray@ucalgary.ca și emma.towlson@ucalgary.ca. Mai multe detalii se regăsesc accesând site-ul universității: https://hbi.ucalgary.ca/research/brain-and-mental-health-teams.

Nivel de studiu: Postdoctorat
Țară: Canada
Durată: 2 ani
Arie de cercetare: Neuroscience

Poziții doctorale în cadrul SurfEx Project

SurfEx, o rețea de doctorat MSCA, este în căutarea a 12 doctoranzi ce vor putea studia în detaliu țesutul epitelial, pentru a dezvolta noi perspective asupra formării și funcționării celulelor. Cei 12 doctoranzi care se alătură proiectului vor dobândi expertiză multidisciplinară și de ultimă oră din partea instituțiilor de găzduire și a partenerilor asociați, dezvoltând metode de cultură avansate care sunt necesare pentru a cerceta forma și funcționarea epiteliului.

Programul oferă burse generoase de trei ani, începând cu anul universitar 2023-2024 și finanțate de programul Marie Curie Doctoral Networks al Comisiei Europene.

Dr. Silvia Mihăilă, mentorul nostru, este în căutare de doctoranzi în grupul de cercetare al dânsei de la Universitatea Utrecht, departamentul de Farmacologie. Detaliile privind înscrierea și instituțiile partenere le veți găsi accesând website-ul proiectului: https://surfex-project.eu/recruitment/

 

Nivel de studiu: Studii doctorale
Țară: UE
Durată: 3 ani
Arie de cercetare: Molecular biology, Celular biology, Pharmacology
Persoană de contact: Dr. Silvia Mihăilă
Vezi poziție

Program de doctorat, The Francis Crick Institute

Programul de doctorat oferit de Francis Crick Institute este conceput pentru a atrage cele mai strălucite minți științifice și este o oportunitate fabuloasă pentru studenții motivați și excepțional de talentați de a-și începe cariera în cercetarea biomedicală. Se caută absolvenți talentați și motivați cu studii în științe biologice sau biomedicale, fizică, chimie, inginerie, matematică sau informatică pentru a se alătura unei echipe de cercetare interdisciplinară.

Criteriile de eligibilitate pentru a aplica și toate detaliile despre programul doctoral le veți găsi accesând link-ul următor: https://www.crick.ac.uk/careers-study/students/phd-students/phd-student-recruitment .

Nivel de studiu: Studii doctorale
Țară: Marea Britanie
Durată: 4 ani
Arie de cercetare: Biology, Biochemistry, Life Science, Physics, Chemistry, Computer Scienc, Medicine
Termen limită: 10.11.2022
Vezi poziție

Testarea competențelor lingvistice la Universitatea Politehnica București

De anul acesta, UPB împreună cu British Council, oferă tuturor studenților posibilitatea de a susține două teste importante privind competențele lingvistice de limba engleză, testarea fiind gratuită pentru ambele teste.

  • Testul Aptis (accesibil prin computer) se adresează studenților de la Master, anul II și oferă un certificat de competențe lingvistice recunoscut – https://www.britishcouncil.org/exam/aptis/practice-materials
  • Testul English Score (disponibil prin dispozitiv mobil) se adresează studenților de la Licență, anul IV, și oferă un certificat digital de cunoaștere a limbii engleze recunoscut internațional.

Ambele certificate reprezintă un avantaj în procesul de angajare al studențior și nu numai, fiind recunoscut de companii și instituții internaționale.

Toate detaliile le veți găsii pe site-ul British Council România: https://www.britishcouncil.ro/en

Nivel de studiu:
Țară: România
Durată:
Vezi poziție