Interviuri

Interviu Ana Manea, University of Minnesota

Ana Manea este doctorandă la Universitatea din  Minnesota, SUA, in cadrul Departamentului de Neuroștiințe, studiile sale de cercetare axându-se pe procesul de adicție în modele de primate.

Interviu Dr Tudor Constantin Badea, Universitatea Transilvania din Brașov

Dr. Tudor Constantin Badea este cercetător științific la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov, unde construiește de la zero un laborator. Ariile dumnealui de cercetare cuprind biologia moleculară, genetica moleculară, imunologia, neurobiologia și oftalmologia, analizând morfologia și funcția neuronilor aparatului vizual la șoareci de laborator.

Interviu Dr. Ion-Cristian Cîrstea, Ulm University

Dr. Cîrstea conduce un grup de cercetare la Institute of Comparative Molecular Endocrinology al Universității Ulm, care se ocupă de GTPazele RAS, în special pe mutațiile acestora în celulele germinale(RASopatii). Dintre RASopatii, grupul domnului Dr. Cîrstea se concentrează pe procesele biologice ale Sindromului Costello, care are ca și caracteristici îmbătrânirea prematură.

Interviu Iris-Lucia Soare, doctorandă la University of Edinburgh

Iris-Lucia Soare este în prezent doctorandă în inginerie biomedicală la University of Edinburgh, UK, teza sa concentrându-se pe înțelegerea activității creierului prin metode de control ale rețelelor neuronale. Mai specific, cercetarea sa este focusată pe evaluarea activății creierului la pacienții cu epilepsie în scopul prevenirii crizelor epileptice.

Interviu Dr. Cătălin Marinescu, Independent Research

Dr. Cătălin Marinescu a absolvit Facultatea de Inginerie Industrială și Robotică din cadrul Universității Politehnica din București,pasiunea pentru fizică stând la baza alegerii acestui domeniu. Ulterior, entuziasmul față de științele biologice l-a determinat să urmeze studii de master în Biochimie și Biologie Moleculară și de doctorat în cadrul Universității din București. Dr. Marinescu a înființat Asociația Independent Research, a investit în propriul laborator de cercetare biomedicală și a format o afacere - un service neoficial Tesla. Activitatea din cadrul laboratorului de cercetare se bazează pe producția în E. coli de molecule NMN cu potențial în tratarea afecțiunilor metabolice (spre exemplu, diabetul zaharat) și cu efect anti-îmbătrânire.

Interviu Dr. Claudia Dumitru, Spitalul Universitar Magdeburg

Dr. Claudia Dumitru a absolvit Facultatea de Biologie din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța. Pasiunea sa pentru cercetare a motivat-o să urmeze studii doctorale la Institutul de Biologie Moleculară al Spitalului Universitar Duisburg-Essen din Germania. În prezent, Dr. Claudia Dumitru este conducătoarea laboratorului de cercetare din cadrul Departamentului de Neurochirurgie al Spitalului Universitar Magdeburg, Germania. Tema principală de cercetare este caracterizarea fiziopatologiei tumorilor cerebrale, în special a glioblastomului.

Interviu Prof. Dr. Claudiu Lungu, University of Alabama

Prof. Dr. Claudiu Lungu este originar din Gheorgheni, județul Harghita, unde a absolvit liceul și a descoperit pasiunea pentru fizică și matematică. În anul 1998 a terminat studiile doctorale la University of South Carolina , Columbia, SC, USA, teza sa de doctorat fiind din domeniul științelor sănătății mediului. Actualmente, Prof. Dr. Claudiu Lungu este cercetător, profesor în Departamentul de Științe ale Sănătății Mediului din cadrul Universității din Alabama și director al Deep South Center, instituție care desfășoară cercetări și instruire în domeniul sănătății și securității ocupaționale.

Interviu Dr. Monica Șerban, University of Montana

Dr. Monica Șerban este originară din Cluj-Napoca, acolo unde și-a obținut și diplomele de licență și master, în cadrul Universitatii Babeș-Bolyai. Studiile doctorale le-a finalizat în 2007 la Universitatea din Utah în domeniul chimiei medicale. În prezent, doamna Dr. Șerban este cercetător și profesor în cadrul Universității din Montana, acolo unde coordonează o echipă care are ca obiect principal de cercetare aplicațiile biomedicale bazate pe biomateriale.