FameLab Romania

Înscrie-te la FameLab, cea mai mare competiție globală de comunicare în știință

Poți să prezinți un subiect din știință simplu și captivant în trei minute, fără PowerPoint? Vorbește despre pasiunea ta și inspiră noi generații, câștigă sprijin pentru cercetare și ajută la o mai bună înțelegere a științei, pentru binele tuturor. Dacă studiezi sau lucrezi în inginerie, medicină, tehnologie, științele naturii (biologie, chimie, fizică) sau matematică, te așteptăm alături de British Council în competiția internațională de comunicare în știință, FameLab – Science for a Better Future

 

Despre FameLab

Organizată de British Council și Cheltenham Science Festival în peste 20 de țări și cu o rețea de peste 10,000 de profesioniști în discipline STEM din universități, organizații și centre de cercetare din întreaga lume, FameLab este cea mai mare competiție de comunicare a științei.

FameLab oferă o voce pe scena globală studenților și profesioniștilor în știință care pot comunica munca lor către publicul larg și urmărește să promoveze astfel înțelegerea și susținerea cercetării și să reducă decalajele în educația științifică.

Află mai multe despre competiție, eligibilitate și înscrieri din secțiunile de mai jos și pe site-ul FameLab.

 

Ce presupune participarea la FameLab?

1. Preselecțiile regionale FameLab

  • Un discurs de maxim 3 minute despre o tema cu caracter științific
  • Juriul poate fi convins prin cei trei C ai competiției: Conținut, Claritate și Carisma
  • Înscrierea în preselecția regională FameLab organizată de BioMentorHub

 

2. Finala FameLab Romania

Câștigătorii preselecțiilor regionale vor beneficia de un masterclass de comunicare în știință cu experți din Marea Britanie și vor concura cu alți participanți pentru titlul de câstigator al FameLab România, având șansa de a reprezenta România pe scena globală, în finala FameLab International!

 

Cum te poți înscrie?

  • Între 7-17 aprilie 2021 pe pagina https://bit.ly/30nqtgJ completând formularul și alegând preselecția organizată de BioMentorHub.

Când și unde va avea loc preselecția?

17 aprilie 2020

14:00-16:00

Online (link ce urmează a fi adăugat cu câteva zile înainte de preselecție)

Medicină și bioștiințe

 

Pare interesant, dar dificil? 

BioMentorHub vine în ajutorul tău cu un eveniment online special înainte de competiție: Tips  &  Tricks  pentru  o  prezentare  de succes  la selecțiile  regionale  FameLab, alături de foști participanți și câștigători ai edițiilor anterioare!

Înaintea preselecțiilor vom organiza un eveniment (3 aprilie, ora 12:00) care vine în susținerea viitorilor participanți, unde speakeri FameLab din anii anteriori vor împărtăși cu voi experiențele lor și vor răspunde la întrebări pentru a va ajuta sa va imbunatatiti prezentarea.