Cursuri

Pagina de cursuri prezintă o selecție de societăți științifice ce oferă cursuri și workshopuri pentru studenți și tineri cercetători. Tot aici puteți găsi și o listă de platforme online ce oferă un catalog variat de cursuri. De asemenea, echipa Biomentorhub a selectat câteva cursuri și workshopuri la care au luat parte membrii echipei în trecut. Puteți contacta membrul echipei responsabil de cursul respectiv pentru ajutor în procesul de aplicare.

 


 

Cursuri oferite de organizații europene și internaționale

European Molecular Biology Laboratory (EMBL) Courses

EMBL (Laboratorul European de Biologie Moleculară) găzduiește anual circa 7000 de participanți în cadrul cursurilor practice, workshopurilor și conferințelor organizate în unul dintre cele șase centre europene (Heidelberg, Barcelona, Grenoble, Hamburg, Hinxton și Roma). Sunt posibile opțiuni de finanțare sau reducere a taxelor de participare (detalii pe site).

European Molecular Biology Organization (EMBO) Workshops

EMBO (Organizația Europeană de Biologie Moleculară) organizează anual peste 100 de evenimente științifice, de la conferințe și seminarii până la workshopuri și cursuri practice. Sunt posibile opțiuni de finanțare sau reducere a taxelor de participare (detalii pe site).

Federation of European Biochemical Societies (FEBS) Advanced courses

FEBS (Federația Societăților Europene de Biochimie) este una dintre cele mai mare organizații europene din cadrul științelor biologice ce oferă cursuri științifice avansate pe teme de cercetare biologice. Sunt posibile opțiuni de finanțare sau reducere a taxelor de participare (detalii pe site).

Cold Spring Harbor Laboratory (CSHL) Courses and workshops

Laboratorul Cold Spring Harbor (SUA) este un centru internațional de mare prestigiu în cadrul cercetării de bază. CSHL organizează anual 25-30 de conferințe științifice și 30 de cursuri tehnice avansate. Sunt posibile opțiuni de finanțare sau reducere a taxelor de participare (detalii pe site).

Janelia Reaseach Campus courses

Janelia Reasearch Campus (SUA) este un important campus de cercetare științifică ce oferă conferințe și workshopuri într-un cadru intens specializat și cu un număr mic de participanți, încurajând astfel dialogul și colaborarea științifică. Sunt posibile opțiuni de finanțare sau reducere a taxelor de participare (detalii pe site).

 

Platforme online

 

Selecție cursuri – echipa Biomentorhub