4BiOMed

Descriere


Asociația Biomentorhub anunță organizarea celui de-al treilea eveniment în Londra, Marea Britanie, axat pe networking și ideație la intersecția bioștiințelor, medicinei și tehnologiei.

Evenimentul 4BiOMed plănuiește să aducă împreună cercetători și specialiști români din alte trei sfere profesionale, interesați să construiască sau să se alăture unui start-up în domeniile biotech/medtech sau să descopere oportunități de colaborare și angajare în industria de profil din România. 4BiOMed are ca principale scopuri:

• facilitarea conexiuniunilor și a accesului la resurse și expertize internaționale;
• crearea unor oportunități de progres și excelență a cercetării științifice în cadrul academic, industrial și antreprenorial.

Evenimentul este adresat în special următoarelor patru categorii:

• angajați din corporații tech interesați de tranziția către biotech/medtech/farma
• experți în business/comercializare/regulatory affairs/quality assurance
cercetători români din sfera AI/biotech/bioștiințe/farmacologie/digital health/inginerie
medici români interesați de mediul antreprenorial biotech/medtech/farma

Evenimentul va cuprinde prezentări din partea unor invitați speciali, sesiuni de speed networking și brainstorming (ideație).

Informații generale eveniment


Dată: 30.09.2023
Locație: The Air Room, Derbyshire House, St Chad’s St, WC1H 8AG, Londra
Durată estimată: 4h

Program:

 •  Intro Biomentorhub
 •  Keynote invitat special
  — Mark Crowell, Eshelman Institute for Innovation, Carolina de Nord, SUA
 •  Prezentare „Aplicații ale machine learning în dezvoltarea de noi imunoterapii pentru cancer”
  — Dr. Bayar Menzat, Etcembly, Marea Britanie
 •  Prezentare FreshBlood
  — Dr. Ariana Cordos, Junior Project Manager, Freshblood, România
 •  Prezentare „Clusterul IMAGO-MOL: oportunități de colaborare oferite de ecosistemul de inovare medical”
  — Dr. Carmen Mihai, Clusterul IMAGO-MOL, Iași, România
 • Prezentare BIOdyssey
  — Dr. Elena Ovreiu, CEO si co-fondator, BIOdyssey, România
 •  Sesiune de matchmaking și speed networking
 •  Sesiune de ideație „Creează conceptul unui viitor spațiu de lucru și colaborare pentru start-up-uri”
 •  Introducerea noii platforme online dedicată comunității Biomentorhub
  — Victor Murineanu, ISM, Chelsea FC/Head of Community Architecture, Biomentorhub
 •  Free networking 

Înscrie-te pentru a participa! 

Participarea la acest eveniment este pe bază de înscriere și plata unei taxe de participare. Apasă butonul „Înscriere” aflat mai jos și urmează pașii de pe Eventbrite.

4BiOMed | 30 Sep

 

 

Invitați


Mark Crowell, RTTP, este executive entrepreneur in residence pentru Institutul Eshelman pentru Inovare (EII) la UNC Eshelman School of Pharmacy, o inițiativă de dezvoltare a afacerilor bazată pe cercetare și inovare, catalizată de o donație de 100 de milioane de dolari. El este, de asemenea, consilier senior în inovare al Băncii Mondiale, unde oferă consultanță privind politica de inovare, strategia și inițiativele de consolidare a capacităților din mai multe țări inclusiv România. În calitate de câștigător al premiului Bayh-Dole, Mark este un lider recunoscut cu peste 30 de ani de experiență în redefinirea transferului de tehnologie și în promovarea inovațiilor academice. El a ajutat la lansarea a peste 135 de companii startup.

 

Dr. Carmen Mihai este manager al Clusterului Regional Inovativ de Imagistică Moleculară şi Structurală Nord-Est (IMAGO-MOL), singurul cluster medical orientat către imagistica medicală din România, ce adună sub umbrela sa, 67 de membri. Coordoneaza proiecte dedicate soluțiilor inovatoare din sănătate și susținerii implementării conceptului de „digital health”. Are o experiență de peste 20 de ani în managementul de proiect.

 

 

Dr. Ariana Cordoș este un profesionist de sănătate cu peste 10 ani experiență . A acumulat cunoștințe din mai multe paliere ale spectrului medical de la acordarea de îngrijiri la patul pacientului până la introducerea tehnologiei în instituții sanitare, dobândind o înțelegere profundă a proceselor și provocărilor furnizării asistenței medicale moderne. Cu o pasiune pentru educație, la Freshblood, Ariana este managerul de proiect focusat pe dezvoltarea și execuția inițiativelor educaționale.

 

Dr. Bayar Menzat lucrează la intersecția dintre machine learning și biologie. A terminat studiile doctorale în Neurostiințe la Universitatea Oxford, concentrându-se pe a înțelege cum dopamina modulează procesul de învățare olfactivă. Acum lucrează pentru Etcembly, un startup care cercetează sistemul imunitar cu ajutorul AI pentru a dezvolta noi imunoterapii pentru cancer. Anterior a lucrat într-un startup de psihiatrie, unde a dezvoltat modele de Machine Learning pentru extragerea informațiilor despre pacienți din înregistrările electronice de sănătate și a coordonat un studiu privind depresia rezistentă la tratament în Marea Britanie.

 

Dr. Elena Ovreiu este expert în tehnologie medicală, cu un doctorat obținut în Franța. Este CEO si co-fondator al BIOdyssey, hub-ul de inovație în sănătate, un proiect romano-israelian dedicat educației și formării de antreprenori în HealthTech. De asemenea, este fondator si președinte al HealthTech Forum (fost SSIMA), cea mai prestigioasă conferința dedicată inovații în tehnologii medicale din Europa de Est. În 2021 Dr. Ovreiu a fost consilierul ministrului sănătății și bursier Fulbright în Statele Unite ale Americii. În calitate de lector la Universitatea Politehnica din București, Elena Ovreiu a introdus si predă cursurile de eHealth, Telemedicină și Inovație în HealthTech.

 

 

Parteneri


 

 

 


 

 

 

Sponsori


 

             

 

Parteneri media


Pentru propuneri de colaborări vă invităm să ne contactați la adresa de email bmh.uk@biomentorhub.ro